top of page
my machine.jpg

Vanuit de opleiding ‘Industrieel Productontwerpen’ bieden we een gevarieerd aanbod aan tools, workshops, opleidingen, navormings- en begeleidingstrajecten voor scholen.

Een greep uit ons aanbod:

Opleiding ‘Toegepaste creativiteit’

Tijdens deze opleiding krijg je inzicht in hoe toegepaste creativiteit werkt én hoe je een creatieve mindset, die essentieel is om nieuwe oplossingen te bedenken voor een probleem of kans, bij de collega’s en leerlingen kan stimuleren. Deze opleiding van een halve dag kan perfect gekoppeld worden aan een hands-on workshop innowiz.

Workshop ‘INNOWIZ’

Tijdens deze hands-on workshop maak je kennis met de creativiteitsmethodiek INNOWIZ én hoe je deze kan inzetten binnen concrete projecten en lessen.

Workshop ‘ONO’
Tijdens deze workshop van een halve dag leer je hoe je (in team) op een eenvoudige manier projecten kan bedenken, organiseren en faciliteren op maat van de leerlingen. Naast een onderdompeling in de methodiek, het gebruik van de tool, zetten we ook samen de eerste lijnen uit voor een nieuw project.

 

Verder bieden we ook diverse Workshops en opleidingen aan rond concreet gebruik van machine en technologieën (oa 3D-printing, lasercutten, waterjetten, 2D of 3D freeswerk) en technieken (oa vormgeving in schuim, lakken, polyester, siliconegieten en thermoforming).  Naast workshops en opleidingen kunnen leerlingen en leerkrachten ook terecht in de IDC-FACTORY voor vragen rond materialen, het (samen) ontwikkelen van prototypes… 

Interesse in een workshop, opleiding en/of nood aan verfrissende ideeën voor een project, les of een pedagogische studiedag. Neem dan vrijblijvend contact op met annelies.depaepe@howest.be om te ontdekken wat we voor jullie school / studenten kunnen betekenen.

 

# human & sustainability driven innovation

CONTACT

WORKSHOPS VOOR SCHOLEN

bottom of page