top of page

UGent bevraagt Vlaamse maakbedrijven in TETRA project rond manuele assemblage

Eenvoudig, intuïtief te assembleren producten waarbij we minder assemblage instructies nodig hebben, willen we dat niet allemaal? Maar hoe belangrijk is deze manuele assemblage op dit moment binnen de vele Vlaamse Maakbedrijven en hoe belangrijk vinden we het om assemblage reeds tijdens productontwikkeling mee te nemen?


Op deze vragen proberen enkele onderzoekers van design.nexus, de onderzoeksgroep verbonden aan de UGent masteropleiding Industrieel ontwerpen, een antwoord te vinden. Dit willen ze in eerste instantie doen via een bevraging waarbij we u graag uitnodigen om aan deze bevraging deel te nemen via volgende link: Onderzoek_manuele_assemblage_in_Vlaamse_maakbedrijven


Deze bevraging kadert in een Tetra project dat de design.nexus onderzoeksgroep wil opzetten rond eenvoudig intuïtief te assembleren producten met als doel minder fouten, minder nood aan instructies maar ook met meer autonomie en werkvreugde voor de operator. Hierbij worden de interacties van de operator met de componenten en de subassemblages alsook met de gereedschappen, mallen en de gehele assemblage omgeving geanalyseerd en in rekening gebracht tijdens de finale fases van het productontwikkelingsproces. Howest en de opleiding Industrieel Productontwerpen zijn eveneens partner in dit Tetra project.


Uw interesse in dit project kan u eveneens kenbaar maken via de bevraging of door rechtstreeks contact te nemen met dr. Ing. Davy Parmentier via mail: davy.parmentier@ugent.be.

Comments


bottom of page