top of page

OVAM ECO DESIGN AWARDS 2022


Newly graduated @howestipo students received an honourable mention at the Ovam Eco Designawards 2022 yesterday with their Bachelor thesis! Congratulations Paul Debrabandere and Michiel Vindevogel!!!
LOOP (Paul Debrabandere)

Loop is een composttoilet dat het waterverbruik in een huishouden wil reduceren. Bij het doorspoelen van een gewoon toilet wordt vijf tot tien liter water gebruikt. Loop is het eerste composttoilet dat esthetisch mooi en tegelijk gebruiksvriendelijk is. Hoe werkt het? De urine en uitscheidingen worden apart opgevangen. Vervolgens wordt de urine gefilterd door een actieve koolfilter bovenaan het urineopvangreservoir. De uitscheiding belandt in het uitscheidsopvangreservoir, waarop een laag zaagsel komt bij het trekken aan de doorspoelhendel. Wanneer de opvangreservoirs vols zijn, kun je de gefilterde urine aan je planten geven, de uitscheiding kun aan je compost toevoegen en als meststof gebruiken.TABLE ZERO (Michiel Vindevogel)


Circulair koken? Dat kan met Table Zero. Dat is een microbiologische buitenkeuken die zo transparant mogelijk zijn werking toont en tegelijk mensen voorziet van een warme maaltijd. Het keukenafval komt via een opening in het werkblad terecht in digestievaten, waar bacteriën het afval omzetten naar een voedzame slurry en biomethaan, een gas waarop je kunt koken. Na filtering wordt het gas opgeslagen in een luchtzak met atmosferische druk, waardoor het niet kan ontploffen. Op deze manier krijg je een 100 procent autonome keuken.Kommentare


bottom of page