top of page

Het strand toegankelijk voor iedereen!


Dankzij Interreg steun, kon Offroad Solutions (NL) een samenwerking aan gaan met Howest IDC om hun droom te verwezenlijken: het strand toegankelijk maken voor iedereen met een functionele beperking. Ondanks de vele hulpmiddelen die reeds beschikbaar zijn blijft het een uitdaging om ook mensen die hun eigen rolstoel gebruiken op het strand te krijgen.Hierbij horen vele uitdagingen, zowel op technisch als op gebruikersvlak. Het voertuig moet toelaten om op een comfortabele, flexibele manier zich voor te bewegen in een moeilijk terrein van los zand. Het moet zowel bestuurbaar zijn door de passagier zelf of door een begeleider die ernaast wandelt. De elektrische aandrijving, besturing, ophanging, geometrie, flexibiliteit in gebruik… zijn allemaal elementen die dit een veel uitdagender project maken dan de huidige oplossingen voor personen die wel nog meer mogelijkheden hebben.

Via een hele reeks maquettes, zijn allerhande principes uitgetest. Maquettes laten toe om tegen een relatief laag budget uitgebreid en meerdere concepten uit te proberen.

Verdere stappen zullen de overgang zijn naar een prototype op ware grootte, dimensionering van de elektrische motoren en sturingen, keuze van zoveel mogelijk standaard onderdelen, sterkte en performantietesten enz.


IDC heeft een uitgebreide expertise op vlak van prototyping en productontwerpen om dergelijke vraag aan te pakken. Via dienstverlening, gesubsidieerde innovatieprojecten, onderzoeksprojecten enz zijn er vele opties om bedrijven hierin te ondersteunen.


Comments


bottom of page