top of page

IDC OP PROTOTYPING-MNE 2020


Op 5 en 6 februari delen de succesvolle vakbeurzen Prototyping en MNE (Machineering Netwerk Event) voor het eerst de Kortrijkse beursvloer. Creatieve productontwikkelaars, industriële maakbedrijven en machinebouwers zullen voor het eerst op één locatie het grootste technologieaanbod ontdekken voor ontwerpen, engineering , prototypen, produceren of assembleren van industriële componenten.

Sinds 2008 organiseert Howest Industrial Design Center (IDC) events rond prototyping en 3D-printen. In samenwerking met Kortrijk Xpo is de vakbeurs Prototyping uitgegroeid tot een vaste waarde in het industriële landschap. Dit jaar bundelen de vakbeurzen Prototyping en MNE hun krachten. Op het tweedaagse event laten industriële designers en engineerteams zich inspireren door een breed spectrum leveranciers van prototypingtechnologie, materialen, software en dienstverleners.

Tijdens de laatste editie van Prototyping, in 2018, mocht de beurs 84 exposanten en ruim 2.500 bezoekers verwelkomen. Op haar beurt vormde MNE met een 150-tal exposanten en net geen 3.000 bezoekers, het traditionele netwerkevent voor de maakindustrie en de machinebouw. De nieuwe editie, met beide beurzen samen, biedt een uniek mission statement: ‘Advanced Prototyping’ en ‘Industrial production technology from A-Z’. De volledige waardeketen van ontwerpen tot maken én vermarkten, vormt het businessmodel van de toekomst!

Het hele evenement wordt geruggensteund door het IDC met inspirerende voorbeelden over goed geïntegreerde productontwikkeling en innovatie.

Zo verwelkomt IDC je op de beursvloer met de expo ‘Prototyping & Innovation’. De tentoonstelling toont een selectie van nieuwe producten uit verschillende sectoren, telkens vergezeld van een preproductie ontwerp. Zo krijg je een glimp te zien van wat aan een vermarkt product vooraf gaat.

Daarnaast stelt IDC op de beurs een aantal schitterende expert classes voor. Naast o.a. de VR-afdeling van Barco, de super bikes Ridley i.s.m. Voxdale, de medische innovaties voor het UZ Gent, brengt IDC er het verhaal van Tony Gillet. Ken je het enige Belgische supercar bedrijf, dat zowel ontwikkeling, productie als verkoop in eigen huis heeft? Gillet Automobiles heeft met zijn Vertigo sportwagen sinds begin jaren ’90 slechts een beperkt aantal sportwagens geproduceerd, allen op maat van de klant. Van exceptioneel productontwerp gesproken! Deze bolide kon het Guinness World Record binnenhalen op vlak van acceleratie en valt op door zijn unieke looks, licht gewicht en exclusiviteit. Een unieke voordacht die niet te missen is!

Bezoek IDC op stand 485 waar je kennis kan maken met de onderzoeksactiviteiten en dienstverlening voor bedrijven. Weet je bijvoorbeeld dat je bij het IDC terecht kan om gebruik te maken van de vele high-end technologieën, machines en van de werkplaats?

Zie www.prototyping-mne.be voor het volledige programma van expert classes, company pitches, captains debate en de vele netwerkmomenten.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Bart Grimonprez (Expert Prototyping & Additive Manufacturing) via Bart.Grimonprez@howest.be of door te bellen naar 0486 83 95 23. U kan ook terecht bij Hans Soenen via hans.soenen@howest.be of 0491 15 51 58. Voor beeldmateriaal kan u terecht op: https://www.flickr.com/photos/howestbe/albums/72157712857260173.

bottom of page