top of page

IDC OP KORTRIJK CREATIVITY WEEK

IDC straalt tijdens de Kortrijk Creativity Week met alumni, cursisten, designtalks én een D4E1 expo in eigen productie! Ontdek het volledige IDC programma tijdens Kortrijk Creativity Week!

DOORLOPENDE EXPO D4E1

Met de Howest-expo D4E1 (design for [every]one) tonen we je met fierheid een nieuwe generatie makers en professionals uit de gezondheidszorg. Ze nemen het heft in eigen handen, innoveren en produceren bij mensen thuis, in beschutte werkplaatsen en in revalidatiecentra. De resultaten van deze participatieve co-design projecten zijn te bewonderen op de expo met een selectie van unieke add-ons, tools en machines . Stuk voor stuk nemen ze je mee in de leefwereld van een persoon met een beperking en vertellen ze hoe kleine oplossingen-op-maat een grote impact kunnen hebben!

> WANNEER? Van donderdag 24 tot zondag 27 oktober

> WAAR? Depart (Kortrijk Weide, Nelson Mandelaplein, 8500 Kortrijk)

> doorlopend te bezoeken, vrije toegang

DOORLOPENDE EXPO WE ARE THE NEXT GENERATION

De hoofdexpositie van de Kortrijk Creativity Week toont de beste studentenprojecten uit het creatieve Belgische ontwerponderwijs. 7 alumni van de IDC ontwerpopleidingen Industrieel Productontwerpen (Howest) en Industrieel Ontwerpen (UGent) pronken er met een maatschappelijk relevant, innovatief of duurzaam (eind)werk.

Klik hier voor meer info.

PRESENTATIE VORMGEVER VAN KLEINE MAAKSERIES IN DE CREATIEVE INDUSTRIE We zijn ook trots op de cursisten die we doorheen de Syntra opleiding ‘vormgever van kleine maakseries’ hebben begeleid. Op de Kortrijk Creativity Week lanceren ze hun innovatieve ontwerpen voor productie op kleine schaal. Dit succesverhaal is er een van een groep ambitieuze en ondernemende creatievelingen met uiteenlopende interesses die er vorig jaar enkel nog maar van droomden om een eigen product te bedenken en te maken!

Klik hier voor meer info.

HOWEST AVOND OP VRIJDAG 25 OKTOBER

Welkom op de Howest avond op 25 oktober met inspirerende sprekers, expo’s en ontmoetingen tijdens de Kortrijk Creativity Week in evementenhal Depart.

Met de expo D4E1 als decor van de avond, starten we de avond om 16u30 met enkele designtalks. We geven graag het podium aan enkele makers die inspireren met hun visie rond open innovatie, open-ended design en het creatieve gebruik van nieuwe werkplekken:

  1. Adaptation by product hacking - Lieven De Couvreur (Be) (D4E1 Howest)

  2. Open-ended design - Francesca Ostuzzi (It) (UGent)

  3. Made 4 you - Marta Savoldelli (It) (Opendotlab)

  4. FabLib – Stijn De Mil (be) (Fablab factory)

  5. Collective making - Marlies De Cock (be)– (Nerdlab)

17u45-18u20 in de bar van Depart: drink voor stagebedrijven, stagebegeleiders en Howest begeleiders

Afsluitende drink als toast op de stages van 2019: een ontmoeting tussen de stagebedrijven, de laatstejaars ontwerpstudenten van Howest én de docenten van de opleiding.

18u-19u in Hangar K: kick-off project project STE(A)M hive

Voor wie als organisatie met kinderen tussen de 5 en 18 jaar wil werken en goesting heeft om hun creatieve en nieuwsgierige makershouding verder te stimuleren, klik hier voor meer info.

18u30-19u30 in foyer van Depart: proclamatie afgestudeerden 18-19

Benieuwd naar deze nieuwe generatie ontwerpers? Bekijk hier met welk eindwerk ze afstudeerden.

> WANNEER? vrijdag 25 oktober 2019 |aanvang 16u30

> WAAR? Evenementhal Depart (Kortrijk Weide, Nelson Mandelaplein, 8500 Kortrijk)

> Gelieve via deze link in te schrijven voor dit event.

bottom of page