top of page

D4E1 OPEN DESIGN HEALTH FAIR

Een nieuwe generatie zorgprofessionals nemen stilaan het heft in eigen handen. Ze innoveren zelfstandig in ziekenhuizen, revalidatie en woonzorgcentra. Door middel van fablab technieken openen ze de weg naar nieuwe open innovatie scenario’s waarin eindgebruikers en zorgprofessionals samen met ontwerpers in staat zijn om producten binnen de zorg te ontwikkelen, te produceren en uit te testen.

Binnen het D4E1 Living lab hebben we dit jaar opnieuw heel wat proeftuinen gefaciliteerd waarbinnen zorgprofessionals, makers en burgers hun expertise delen rond zorginnovaties. Deze expertise willen we op 11 juni graag met jullie delen op onze open design health fair.

Op de demomarkt worden de resultaten getoond van:

  • Het Vlaio MAKERHEALTH project > 35 zorginnovaties van zorgprofessionals uit Vlaamse ziekenhuizen, multifunctionele- en woonzorgcentra.

  • Het Howest D4E1 Cultivating Communities PWO project > 15 hulpmiddelen voor burgers met beperkingen i.s.m. de makers van het Budalab te Kortrijk.

  • Het Vlir-uos D4E1@Bolivia > De opstart van het hoofdstuk D4E1 in Oruro (Bolivia) i.s.m. met Humanity & Inclusion.

Tijdens deze open design fair staat niet het praten, maar wel het doen centraal. Kom de demo’s zelf uitproberen op de 10 de editie van de D4E1 open design health FAIR in de het Industrial Design Center te Kortrijk op dinsdag 11 juni en laat je inspireren door ons verhaal! Aansluitend is er een netwerkreceptie waar je ons uiteraard kunt uitdagen met jouw innovatief idee of project!

Programma 15u15: Ontvangst IDC (inkomhal nieuw gebouw) 15u30: Algemene voorstelling 16u00: Kennismaking opleidingen Industrieel Productontwerp en Ergotherapie 16u15: Korte situering van de proeftuin projecten. 16u30: Bezoek aan demomarkt met zorginnovaties. 17u30: Netwerkmoment

bottom of page