top of page

NIEUW ONDERZOEKSPROJECT HY4DENSE

Hoe kan rucola, spinazie en veldsla gekweekt worden op water zonder dat er aarde aan te pas komt? Dit is de hamvraag waarover het onderzoek Hy4Dense zich komende 4 jaar zal buigen in de zoektocht naar nieuwe groeitechnieken voor het kweken van gewassen op hydrocultuur. Hy4Dense of "Developing hydroponic systems for vegetables sown at high density" is een nieuw onderzoekproject met Howest IDC in samenwerking met Inagro (BE), Proeftuin Zwaagdijk (NL), NIAB en de universiteit van Essex (UK). Howest IDC verzamelt info aan de hand van innowiz-sessies en bouwt pilotopstellingen waar parameters zoals algengroei, lichtcyclussen en groeifases kunnen getest worden; en speelt zo een belangrijke rol in het onderzoek!

https://www.industrialdesigncenter.be/designforsustainability

bottom of page