top of page

D4E1@BOLIVIA

​In het kader van een goedgekeurd ‘South-Initiative’-project van ‘VLIR-UOS’ verwelkomen we twee Boliviaanse docenten aan Howest. Lic. Julia en Ing. Miguel komen gedurende enkele weken over de plas meekijken naar het reilen en zeilen van ondertussen welgekend “Design for (every)one (D4E1)”-project. Dit is een interdisciplinaire samenwerking tussen de Howest opleidingen Industrieel Productontwerpen en Ergotherapie waar een uniek hulpmiddel wordt ontworpen als antwoord op een specifieke nood van één gebruiker.

Deze kennisuitwisseling is de start van een project in Bolivia met Julia en Miguel als D4E1-ambassadeurs! Howest, de betrokken universiteiten UMSA en UTO, onze partner Humanity & Inclusion en lokale entiteiten gaan komende twee jaar op zoek naar een D4E1-vertaling die werkbaar is in bestaande revalidatiecentra en past in het curriculum van de universiteiten. De methodologie zal hier en daar worden aangepast, denk maar aan het gebruik van lokale materialen, beperkte (maak)entiteiten, andere noden ed.

http://designforeveryone.howest.be/

bottom of page