top of page

Henry Van de Velde Award Winners 2019

Tussen de 23 Henry Van de Velde Award Winners 2019 zitten er heel wat oud-studenten! We wensen hen een dikke proficiat en hopen dat ze op de uitreiking van Henry van de Velde Awards op 29 januari naar huis mogen gaan met een extra Henry van de Velde Gold Award! Onze stem voor het winnen van de publieksprijs hebben ze alvast! De jouwe ook?

  • Jeffrey Huyghe (alumnus Industrieel Productontwerpen, Howest) met 'Marbul Suspension Adjustable' De Suspension Adjustable uitvoering binnen de Marbul familie biedt een antwoord op het feit dat bij een enkel aansluitpunt in combinatie met gependelde verlichting je zo goed als nooit de mogelijkheid hebt om de lichtbron te richten. En wanneer spots bevestigd aan het plafond toch richtbaar zijn kunnen ze vaak erg verblindend zijn.

  • Giel Dedeurwaerder (alumnus Industrieel Productontwerpen, Howest) en Brent Neve met 'collage tableware' Collage is een theeservies gebaseerd op de perfecte balans tussen materiaal, vorm en verhouding en op het idee om tafelgerei ook als decoratie in het interieur te gebruiken en het dus niet op te bergen.

  • Marie Van den Broeck (alumnus Industrieel Ontwerpen, UGent) met 'MySleeve' De MySleeve is een siliconen kousje dat je over je eigen krukhandvat rolt en waarmee je de grootste frustraties van krukgebruikers oplost, namelijk de zere handen en de vallende krukken.

  • Leen Vansteenkiste (alumnus Industrieel Productontwerpen, Howest) en PiliPili met 'Two' Two is het eindwerk waarmee Leen Vansteenkiste i.s.m. Pilipili in 2016 afstudeerde als bachelor Industrieel Productontwerpen. De Two deurklink voorkomt dat personen met dementie ongepast de kamers van medebewoners in zorgcentra betreden of de afdeling verlaten.

bottom of page