top of page

TETRA PROJECT – MAKERHEALTH


In het kader van het TETRA-programma van VLAIO werd het onderzoekproject 'MAKERHEALTH' goedgekeurd! Op 1 december 2018 gaat het tweejarig onderzoek officieel van start.

In het MakerHealth project onderzoeken we samen met patiënten, zorgprofessionals, ziekenhuizen, ontwerpers, en zorgondernemers hoe stakeholders in de zorg zelf maker kunnen worden van zorgoplossingen, die een bijdrage leveren aan de zelfredzaamheid van patiënten of zorgprofessionals ondersteunen.

Simpele oplossingen worden ontwikkeld door eindgebruikers gericht op lokale omstandigheden en problemen. Deze zuinige ontwerp methodiek (how to do more with less) wordt gedreven door open design en het snel aftoetsen van zorgprototypes.

De algemene doelstelling van het ‘Makerhealth’ project is het toegankelijk maken van medical fablab technieken met en voor zorgorganisaties. Met dit project willen we een aanvullende innovatiestrategie faciliteren om tot 'low tech, high impact' zorginnovaties te komende en deze ook deels op te schalen dmv professionele ontwerpbureau’s. De innovatieketen wordt gevormd door zorgorganisaties (ziekenhuizen, ouderenzorg en multifunctionele centra), industriële ontwerpbureaus en de sociale economie met haar maatwerkbedrijven.

Nieuwsgierig? Het concreet projectvoorstel vind je hier terug!

Als zorgorganisatie, professioneel ontwerpbureau of sociale werkplaats kan jij deelnemen aan dit project. Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op met Katrien De Schepper: katrien.de.schepper@howest.be.

bottom of page