top of page

Van 3D print voor GIP tot bootcamp Howest IPO

Mirthe Byl van de richting industriële kunst aan Sint-Lukas kunstsecundair te Antwerpen schakelde de hulp in van Howest IDC rond het 3D printen van onderdelen voor haar geïntegreerde proef (GIP).

Als werkstuk ontwierp en leverde ze een slazwierder af. Door de complexiteit en de afmetingen van de onderdelen betekende dit samen bijna 40h 3D printwerk op een industriële machine.

Net op tijd kon Mirthe de onderdelen ophalen om de presentatie van het ontwerp te kunnen doen de dag erop. Ze lacht vanachter haar mondmasker bij het ophalen van de onderdelen terwijl ze nog wat uitleg krijgt en tips voor de toekomst van experten Katrijn Sabbe en Bart Grimonprez.

Mirthe heeft zich alvast ingeschreven voor de bootcamp IPO, waar ze in 2 dagen tijd een technisch-creatief probleem zal oplossen, brainstormen, ideeën schetsen en een prototype uitwerken! Hopelijk komt ze na de zomer van Antwerpen naar Kortrijk om de opleiding Industrieel Productontwerpen te starten.

bottom of page